Blog

  • Published on
    Nesne yönelimli paradigma'nın faydalarından biriside bildiğimiz gibi her sınıfın kendi veri elemanına sahip olabilmesidir. Bu veri elemanları istenirse sonradan sınıf içindeki metotlarla veya direkt erişim sağlanarak değiştirilebilir veya okunabilir. Kısacası veri elemanlarımız OOP'de küçük birer depo gibidirler.
  • Published on
    React.js'in en önemli özelliklerden birisi komponent yapısı. Tekrar kullanabilir komponentler oluşturmamız için bileşenin konfigüre edilebilir olması gerekiyor. Bu konfigürasyon işlemini ise propslar ile yapıyoruz.
  • Published on
    Mühendislikte güvenlik son kullanıcı için çok kritik bir kavram. Güvenlik sorunu belki istemeyeceğimiz sorunların başında geliyor. Fakat bu problemden yalnızca son kullanıcılar muzdarip olacak diye bir kaide yok. Aynı durum ürün, proje vs. üzerinde çalışan mühendis içinde geçerli. Kontrolsüz erişim ve güvenlik problemi işin uzmanı olan mühendisler için de ciddi bir problem. “Kim neye, ne kadar erişecek?” diye bir soru sorduğumuzda ise karşımıza Encapsulation diye bir kavram ortaya çıkıyor.